PNIE

PSICONEUROINMUNOENDOCRINOLOGÍA

La PNIE (Psiconeuroinmunoendocrinología) no és una disciplina única sinó que es tracta d'una interdisciplina que considera l'ésser humà com un individu íntegre, no solament com la suma dels seus sistemes.


Després de les evidències clíniques i experimentals que corroboren la interrelació entre el sistema nerviós, l'endocrí, l'immune i l'aparell psíquic, es passa a un enfocament integrador on tot té a veure amb tot, éssent suficient un canvi en un dels sistemes perquè repercuteixi en la resta, proporcionant-nos aquesta visió més holística, un nou pensament sobre la salud i la malaltia.
Per tant, parlem de la conexió entre la mente i el cos. Aquesta interdisciplina és l'encarregada de proporcionar respostes, ajudant-nos a entendre com les emocions es transformen en una substància química que influeix en el sistema inmunològic i en els mecanismes de curació del cos.
La PNIE és una oportunitat de treballar interdisciplinàriamente, permetent als professionals de la salut (des de la seva especialitat) tenir una visió integral de l'ésser humà, tractant-lo com un tot i ajudant-lo a trobar l'equilibri.
La PNIE (Psiconeuroinmunologia) estudia la interacció entre els processos psíquics, el Sistema Nerviós (SN), el Sistema Immune (SI) y el Sistema Endocrí (SE) del cos humà. Treballa des d'una perspectiva interdisciplinar que aglutina diverses especialitats: psicología, psiquiatría, medicina del comportamient, neurociència, fisiologia, farmacologia, biologia molecular, malalties infeccioses, endocrinologia, immunologia i reumatologia.
La PNIE posa de manifiest la influència de factors psicosocials sobre la respuesta immunològica.
La PNIE investiga, sobretot, el funcionamient fisiològic del sistema neuroimmune, els trastorns del sistema neuroimmune i les característiques físiques, químiques i fisiológiques, principalmente, dels components detectables en sang perifèrica del sistema neuroimmune en laboratori (in vitro), en l'organisme viu (in vivo) o en el lloc on es desenvolupa l'investigació (in situ). 

Comentarios